Zeker ook aandacht voor de partner en/of het netwerk

‘Ook voor de mensen om hen heen is het leven veranderd’.

Waarvoor moet u bij ons zijn?

Waarvoor moet u bij ons zijn?
 • Alleen begeleiding thuis! We compenseren de ontstane handicap.
 • Door ons te richten op de person met NAH, de persoonlijke woon en leefsituatie, het gezin, de sociale omgeving, de brede context waarin het leven zich op dat moment afspeelt, in relatie tot andere maatschappelijke instellingen en de samenleving.
 • Door ons te richten op persoonlijke ontwikkeling, sociale verbanden en netwerken. En door ons te richten op materiële zin (voorzieningen) en in immateriële zin (relaties)
 • Rekeninghoudend met de weerbaarheid, (on)vermogen, draaglast en draagkracht.
 • Door op een methodische, gestructureerde, directieve, ethische, duidelijke en verantwoordelijke manier te werken.
 • De verantwoordelijkheid van de persoon zijn handelen "weer" teruggeven/ blijvend versterken, of hem zo weerbaar maken dat hij deze verantwoording weer kan dragen of delen, zodat hij "weer" gerehabiliteerd wordt en zijn (her)identiteit terug vind.
 • Het ondersteunen om zelf- en medeverantwoordelijk te zijn en hun sociale rechten te realiseren.
 • Duidelijk in kaart brengen van de persoon met NAH zijn problematiek. Het ontwikkelen van een individuele persoongerichte doelstelling en duidelijke hanteerbaar SMART geschreven hulpverleningsplan, begeleidingsplan en actieplan.
 • Helpen om inzicht in eigen problematiek te krijgen en het proberen vergroten van het eigen probleemoplossende vermogen.
 • Actief helpen om het probleem op te lossen, zowel op psychosociaal, maatschappelijk vlak als op materiële vlak.
 • Het begeleiden, ondersteunen en adviseren van de mogelijkheden en moeilijkheden bij het functioneren in sociale, familie, relatie, werk of anders gerelateerde omstandigheden.
 • Attenderen, adviseren en stimuleren van de voorzieningen of instellingen die hem gunstig kunnen beïnvloeden of verder helpen.
 • De sociale situatie in de maatschappij en leefomgeving van de persoon verkennen, en op basis daarvan inlichtingen en voorlichting te geven.
 • De sociale omgeving, omstandigheden en gevoelens zodanig begrijpen en inzien,.
 • Het herkennen van psychologische problemen en tijdig door te verwijzen, en te begeleiden als er een psychologische grondslag is.
 • Bij twijfel over de sociale, psychologische en motorisch functioneren, in overleg met hem een diagnostisch onderzoek aanvragen.
 • Concrete contacten onderhouden met overige instellingen waar iemand mee heeft te maken.
 • Gegevens verzamelen over de tekortkomingen in het functioneren van instanties en overheidsinstellingen, in de wetgeving en de uitvoering daarvan. Vervolgens deze gegevens in samenspraak te bespreken en onder de aandacht van de juiste persoon in die instantie kenbaar te maken. Of zonodig door te spelen naar een advocaat of gelijksoortige instellingen die op juridisch gebied juridische stappen kan ondernemen.
 • De begeleider is pragmatisch, onderzoekend en reflectief, werkt wetenschappelijk en methodisch verantwoord. De begeleiding is contextgericht en zich bewust van de positionering te midden van sociaal beleid, de professionele organisatie en de burger, als partner, als opdrachtgever en als consument.
 • “Samenwerking” Korte lijnen creëren met instanties, zodat zij belangrijke beslissingen met de persoon met NAH kunnen nemen, met de juiste informatie. Hierbij denken we aan: Welzijnsorganisaties, WMO’s, MEE, diaconieën van kerken, fondsen, postbus 51,

Brochures

 

Nieuws

Volg Professionals in NAH op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Niet Aangeboren Hersenletsel.

Volg ons op Facebook

Bel voor meer informatie 0573-442646 of stuur een e-mail

Ons werkgebied

Amsterdam regio

Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Haarlemmermeer

Arnhem regio

Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronkhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ede, Oost Gelre, Lingewaard, Montferland, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Rijnwaarden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar

AV-regio

Gorinchem, Vijfheerenlanden, Molenlanden
 

Best Oirschot Veldhoven

Best, Oirschot, Veldhoven

Breda

Breda

Diemen Uithoorn Ouder-Amstel

Diemen
Uithoorn
Ouder-Amstel
Aalsmeer
 

Dongemond

Altena, Oosterhout (B), Geertruidenberg, Drimmelen, Breda

Hart van Brabant

Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot, Goirle, Heusden, Dongen, Oisterwijk, Hilvarenbeek

Kempengemeenten

Oirschot, Veldhoven, Best, 
Bergeijk, Reusel - De Mierden, 
Bladel, Eersel

Regio Apeldoorn / Zutphen

Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Zutphen

Regio Dommelvallei

Geldrop - Mierlo
Nuenen
Son en Breugel
Waalre

Regio Drenthe

Aa en Hunze, Assen, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld

Regio Eindhoven-Peel

Eindhoven
Heeze-Leende
Gemert-Bakel
Asten
Deurne
Helmond
Someren
Valkenswaard
Cranendonck
 

Regio Gooi / Vechtstreek

Almere, Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp,Wijdemeren

Regio Nijmegen / Rivierenland

Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Gennep, Groesbeek, Heumen, Lingewaal, Millingen a/d Rijn, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijmegen, Tiel, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen

Regio Noord / Midden Limburg

Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert,

Regio Noord / Oost Brabant

Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, 's-Hertogenbosch, Landerd, Maasdriel, Mill en St. Hubert, Oss, Schijndel, St. Anthonis, St. Michielsgestel, St. Oedenrode, Uden, Veghel, Vught, Zaltbommel, Heusden, Heesch, Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek, Den Bosch

regio Noord Veluwe en Zeewolde

Elburg
Ermelo
Harderwijk
Nunspeet
Oldebroek
Putten
Zeewolde

 

Regio Stedendriehoek

Deventer, Olst-Wijhe, Voorst, Twello

Regio Twente

Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (Ov), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen- Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden

Regio Utrecht

Abcoude, Amersfoort, Baarn, Breukelen, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Nijkerk, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist.

Regio Zwolle

Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle

Waalwijk - Loon op Zand

Waalwijk
Sprang
Waspik
Vrijhoeve
Capelle
Loon op Zand
Kaatsheuvel
De Moer