Uitspraken van een werknemer:

wat een opluchting dat ik nu weet dat ik niet gek aan het worden ben”

Begeleiding op het werk

Begeleiding op het werk


Na een hersenletsel kunnen er tal van gevolgen zijn, zoals geheugenstoornissen, prikkelgevoeligheid, verlies van overzicht, niet meer flexibel kunnen zijn, lager tempo van informatieverwerking, concentratiestoornis, verminderde energie, verstoorde tijdsinschatting, verlies van de ‘automatische piloot’.

Voor de werknemer:

U, als medewerker, weet niet goed raad met de diverse klachten als bv. concentratieverlies, vermoeidheid, overzichtsproblematiek. Er is zoveel veranderd, ben ik veranderd, wat is er met mij aan de hand ? Wat maakt dat werkzaamheden die voorheen volledig automatisch, snel en adequaat opgepakt konden worden, nu niet meer lukken? Overzicht hebben over mijn werkzaamheden, plannen, organiseren en werken in een ruimte met meerdere collega’s gaat niet meer. Hoe nu verder ?

Juist dan kan het waardevol en ondersteunend zijn om begeleiding te ontvangen bij terugkeer naar eigen werk of werkomgeving. Gespecialiseerde professionals op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel die uw specifieke situatie erkennen en het letsel herkennen. Uitleg op maat van hoe om te gaan hiermee en welke aanpassingen in uw situatie behulpzaam kunnen zijn, is dan welkom.  Samen met u gaan wij op zoek naar de mogelijkheden binnen uw werkomgeving volgens een plan van aanpak en met ondersteunende adviezen voor het functioneren binnen uw belastbaarheid.

Voor de bedrijfsarts:

Na hersenletsel is inzicht in de belastbaarheid van de werknemer bij terugkeer naar eigen werk of werkomgeving is niet altijd vanzelfsprekend. Naast de zichtbare gevolgen van het letsel zijn er ook “niet zichtbare” gevolgen die juist bij terugkeer naar werk duidelijker worden. U kunt hierbij denken aan overzichtsproblematiek, zelfstandig plannen en organiseren van de werkzaamheden, verstoorde tijdsinschatting of verminderde concentratie in een drukke omgeving.

Specifieke kennis van NAH om in dit proces goed te kunnen ondersteunen is een waardevolle aanvulling. Daarbij staat maatwerk voorop, omdat iedere situatie met NAH specifiek is. In overleg met u als bedrijfsarts kunnen onze professionals van NAH herkenning en voorlichting bieden met betrekking tot NAH en de specifieke situatie van uw cliënt. Samen met de werknemer, werkgever en u gaan wij op zoek naar de mogelijkheden binnen de werkomgeving volgens een plan van aanpak en met ondersteunende adviezen voor optimaal functioneren met NAH.  

Wij bieden deze begeleiding in het kader van terugkeer naar eigen werk of werkomgeving.

Voor de werkgever:

Na een hersenletsel vraagt de terugkeer naar eigen werk of werkomgeving maatwerk. Inzicht in de belastbaarheid van de werknemer is niet altijd vanzelfsprekend. Omgevingsfactoren met veel “prikkels”  zoals bv. een werkplek waarbij veel mensen langs kunnen lopen, hebben invloed op het functioneren van uw werknemer.

De medewerker weet er vaak niet goed raad mee, kan het zelf niet goed benoemen en twijfelt enorm aan zichzelf. U, als leidinggevende en werkgever merkt dat de resultaten achter blijven bij de verwachting. Daarnaast geven collega’s aan te maken te hebben met ‘een andere persoon’ dan degene was voor het letsel zonder dat duidelijk is wat er nu precies aan de hand is. Ook de bedrijfsarts herkent de klachten niet altijd direct mede omdat deze uiteenlopend, soms onvoorspelbaar en soms ook “niet zichtbaar” zijn. 

Maatwerk in ondersteuning op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel met een plan van aanpak om inzicht te krijgen in de belastbaarheid en de benodigde werkomstandigheden cq aanpassingen hiervan is dan gewenst. In overleg met u en de bedrijfsarts kunnen onze professionals van NAH herkenning en erkenning van het letsel bieden naast voorlichting inzake Niet Aangeboren Hersenletsel in deze specifieke situatie van uw cliënt. Wij bieden deze begeleiding in het kader van terugkeer naar eigen werk of werkomgeving.

Brochures

 

Nieuws

Volg Professionals in NAH op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Niet Aangeboren Hersenletsel.

Volg ons op Facebook

Bel voor meer informatie 0573-442646 of stuur een e-mail

Ons werkgebied

Westelijk Mijnstreek Limburg

Sittard
Geleen
Born
Munstergeleen
Grevenbicht
Papenhoven
Limbricht
Obbicht
Buchten
Einighausen
Guttecoven
Holtum
Windraak
Schinnen
Puth
Sweikhuizen
Oirsbeek
Amstenrade
Doenrade
Beek
Spaubeek
Neerbeek
Genhout
Geverik
Stein
Elsloo
Urmond
 

Kempengemeenten

De Aa
Bergeyk Bergeijk
Boscheind
Boshoven
Braambosch
Broekhoven
Eind
Heiereind
Hooge Berkt
Lage Berkt
Loo
Loveren
Luyksgestel
Muggenhool
Riethoven
Rijt
De Rund
Sengelsbroek
Spaanrijt
Voort
Walik
Weebosch
Westerhoven
 

 

Achterste Heikant
Braakhoek
De Hoef
De Hoek
Hooge Mierde
Hulsel
Kippereind
Kuilenrode
Lage Mierde
Lage Mispeleind
Reusel
Voorste Heikant
Weijereind
Vloeieind
Vooreind
Biezenheuvel
Bladel
Het Bosch
Broekenseind
Casteren
Dalem
Egypte
Franschehoef Franse Hoef
Hapert
Heieind
Helleneind
Heuvel
Hoogcasteren
Hoogeloon
Landorp
Lemel
Netersel
De Pan
Ten Vorsel
Bijsterveld
Boksheide
Donk
Driehuis
Driehuizen
Duizel
Eersel
Halfmijl
De Hees
Het Heike
De Hoef
Hoekdries
Hoogstraat
Knegsel
Kreielt
Maaskant
Meer
Meerven
Molenveld
Mosik
Mostheuvel
Rietven
Schadewijk
Scherpenering
Sneidershoek
Spijkert
Steensel
Stevert
Stokkelen
Veneind
Vessem
De Voort
Wintelre
Wolfshoek

Regio West Brabant

Aalburg
Drimmelen
Geertruidenberg
Oosterhout
Werkendam
Woudrichem
 

Regio Dommelvallei

Geldrop - Mierlo
Nuenen
Son en Breugel
Waalre

Diemen Uithoorn Ouder-Amstel

Diemen
Uithoorn
Ouder-Amstel
 

Best Oirschot Veldhoven

Best, Oirschot, Veldhoven

Regio Eindhoven-Peel

Eindhoven
Heeze-Leende
Gemert-Bakel
Asten
Deurne
Helmond
Someren
Valkenswaard
Cranendonck
 

Amsterdam regio

Amsterdam, Diemen

Regio Flevoland

Dronten, Emmeloord, Noordoostpolder, Urk, Biddinghuizen, Ketelhaven, Swifterbant, Kraggenburg

Regio Zwolle

Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle

Regio Drenthe

Aa en Hunze, Assen, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld

Regio Stedendriehoek

Deventer, Olst-Wijhe, Voorst, Twello

Regio Twente

Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (Ov), Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen- Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden

Regio Apeldoorn / Zutphen

Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Zutphen

Arnhem regio

Aalten, Arnhem, Berkelland, Bronkhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ede, Oost Gelre, Lingewaard, Montferland, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Rijnwaarden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar

Regio Nijmegen / Rivierenland

Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Gennep, Groesbeek, Heumen, Lingewaal, Millingen a/d Rijn, Mook en Middelaar, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijmegen, Tiel, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen

Regio Noord / Midden Limburg

Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert,

Regio Noord / Oost Brabant

Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, 's-Hertogenbosch, Landerd, Maasdriel, Mill en St. Hubert, Oss, Schijndel, St. Anthonis, St. Michielsgestel, St. Oedenrode, Uden, Veghel, Vught, Zaltbommel, Heusden, Heesch, Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek, Den Bosch

Regio Utrecht

Abcoude, Amersfoort, Baarn, Breukelen, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Nijkerk, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist.

Regio Gooi / Vechtstreek

Almere, Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp,Wijdemeren